BAROLO BADARINA D.O.C.G. 2005

DRUIVENSOORT:                           Nebbiolo 100 %

PRODUCTIEGEBIED: enkel in de dorpen Barolo, Castiglione Falletto, Serralunga d'Alba, La Morra, Monforte d'Alba, Novello, Verduno, Grinzane Cavour, Diano d'Alba, Roddi, Cherasco

MAXIMUM OPBRENGST:                         52 hl/hectare 

N.B. Barolo moet gedurende een periode van minstens 3 jaar rijpen waarvan 2 jaar in eikenhouten vat (formaat is persoonlijke keuze van de producent). Barolo die 5 jaar rijpt en bewerkt, wordt Barolo "Riserva".

SERVEERTEMPERATUUR EN SERVEERTIPS:  18°c -  gestoofd of gebraden rood vlees (‘brasato al Barolo’, haas,gemarineerde fazant). Gerijpte kazen (parmigiano reggiano en grana padano, castelmagno)

PRODUCENT:        REVERDITO MICHELE

PLAATS:                                           LA MORRA (CUNEO)                               

JAAR  :                                              2005

ALCOHOLGEHALTE:                   14

KLEUR:                                            granaatrood

NEUS:                                                De smaak verandert en gaat van fruitig fris tijdens de eerste maanden naar kruidig daarna. Dus de geur van viooltjes en rozen maakt plaats voor de kruidige vanille-, kaneel- groene peper-geuren.

 

 

SMAAK:                                                          droog, vol, robuust,  evenwichtig, warm in de mond en aanhoudend, doet denken aan braambessen, het samentrekken van de mond door de tannines neemt af naarmate de wijn ouder wordt

 

  TERUG NAAR OVERZICHT