BAROLO BADARINA D.O.C.G. 2005 |
|
DRUIVENSOORT:
Nebbiolo
100 %
MAXIMUM OPBRENGST: 52
hl/hectare
SERVEERTEMPERATUUR EN SERVEERTIPS:
18°c - gestoofd of
gebraden rood vlees (‘brasato al Barolo’, haas,gemarineerde fazant).
Gerijpte kazen (parmigiano reggiano en grana padano, castelmagno) PLAATS: LA MORRA (CUNEO) JAAR : 2005 ALCOHOLGEHALTE: 14 KLEUR: granaatrood NEUS: De smaak verandert en gaat van fruitig fris tijdens de eerste maanden naar kruidig daarna. Dus de geur van viooltjes en rozen maakt plaats voor de kruidige vanille-, kaneel- groene peper-geuren.
SMAAK: droog, vol, robuust, evenwichtig, warm in de mond en aanhoudend, doet denken aan braambessen, het samentrekken van de mond door de tannines neemt af naarmate de wijn ouder wordt
|
|
TERUG NAAR OVERZICHT |