LANGHE NEBBIOLO D.O.C. |
|
Druivensoort: 100%
Nebbiolo Productiegebied: La Morra -Piemonte Opbrengst: 7500 kg/Ha Geproduceerde flessen: 1.000 circa Manier van telen: guyot. Vinificatie de oogst gebeurt normaal in oktober. De druiventrossen, handgeplukt, laat men gisten in reservoirs bij gecontroleerde temperatuur(30-32°C). Dit weken duurt 10 dagen.e alcoholische en maolactaatgisting wordt beëindigd in inox vaten. Verfijning wordt bekomen door rijping gedurende 2 jaar (waarvan 6 maand in houten vaten). De botteling gebeurt in de zomermaanden en zonder filtering. Kleur:
granaatrood Serveertips:
pasta’s, niet te zware vleesgerechten, kazen en salami. Sommige chefs
serveren de wijn ook bij smaakvolle bereidingen met vis en schaaldieren Alcoholgehalte: 14,00°/14,50° |
|
TERUG NAAR OVERZICHT |