wordt geproduceerd volgens de “methode Cormóns” en bestaat er in
om de beste druiventrossen aan de plant af te binden ter hoogte van het
hangende gedeelte. Zo wordt de toevoer van het plantensap naar de
druiventrossen verhinderd die dan gaan drogen aan de plant. Dit gebeurt
over het algemeen tijdens de laatste 10 dagen van augustus.
De zuren, suikers, alle aroma’s en alle componenten die aanwezig zijn in
de trossen worden zo gevangen in de langzaam drogende druiven . Na
ongeveer 40/50 dagen worden de gedroogde trossen geoogst en
verdere gisting gebeurt in inox vaten
De
Passito wordt gebotteld in de lente die volgt op de oogst
Druivensoorten:
Verduzzo Friulano, Tocai Friulano, Sauvignon e Pinot Bianco
Kleur:
heldere goudgele wijn
Geur: een zeer intens parfum, aanhoudend, gekenmerkt door een
bouquet van honingsoorten en met een lichte toets van gedroogde vijgen
Smaak: zoet, zacht, elegant, bijna droog
Serveertips:
bij het dessert. Hij gaat ook prima bij smaakvolle en pikante kazen zoals
Roquefort, Gorgonzola, Bagos.
Serveren
bij 11 graden |