druivensoort: 100% Barbera productiegebied: S Martino, San Damiano, Ferrere, Govone (Piëmonte) kleur: intens robijnrood aroma en smaak: intens aroma, complex, fijn. Rijk aan fruitige toetsen, vooral van braambessen en kersen. persistent, soepel en met de typische tannines van een Barberawijn. Licht zurig in de mond die zorgt voor de juiste frisheid. serveertips en -temperatuur: lekker bij kalfsvlees,risotto, kip "alla cacciatora" en bij snacks, kazen en charcuterie. 18°C
|
BARBERA d'ASTI D.O.C.G. RESIDUO ZERO 2010 |
|
ZERO RESIDU. Garandeert de afwezigheid van chemisch residu (sporen). Noch in de druiven noch in de wijn zijn er een sporen (nul, niet het minste) van fytofarmaceutische producten (onkruidverdelers, meststoffen of synthetische pesticiden). Zowel de druiven als de gebottelde wijn worden onderworpen aan een onderzoek door een labo voor chemische analyse (Cadir Lab), onafhankelijk en gecertificeerd, om chemisch residu/sporen te traceren. Het onderzoek gebeurt voor 250 verschillende moleculen... De wijnproducent gebruikt voor het kweken van de druiven een reeks methodes die kunnen gedefinieerd worden als strenger dan die voor de productie van een biologische wijn. Wanneer een bepaald jaar een hagelstorm plaatsvindt of er is een ziekte in de wijngaard.. dan zullen de druiven geen Barbera d’Asti D.O.C.G. - Visus - Residuo Zero- kunnen voortbrengen.
|
Artikel van Voedingsdeskundige Jan Schoeman
Het is goed mis met de gangbare wijnen die. Alle gangbare wijnen bevatten
synthetische pesticiden…Gemiddeld bevatten gangbare wijnen een cocktail
van 4 verschillende synthetische pesticiden. |
|
![]() |
|
|
![]() |
||
TERUG NAAR OVERZICHT |