RECEPTEN

BRUSCHETTA MET RUCOLA PESTO EN
GEGRILDE COURGETTE

Ingrediënten: 20gr amandelen, 1/6 teentje look, schil van 1/3 citroen,15g  grana padano, 20g rucola, EVO, zout en peper,  1 courgette, 2 sneetjes brood,

 Mix in een maatbeker alle ingrediënten samen met de EVO (zoveel als nodig)

Snij de courgette in dunne plakjes, warm een (gril)pan op tot die heet is. Leg de plakjes erop en laat grillen +/- 2 minuten. Laat ze marineren met EVO, zout en peper.
Laat de dikke sneetjes brood rosteren in de oven (220°C) +/- 2 minuten
Smeer de pesto op de warme bruschetta, werk af met de gemarineerde courgette plakjes

 

 BRUSCHETTA MET KAKI EN VINAIGRETTE MET BIESLOOK EN ROZIJNTJES
Ingrediënten: 12 sneetjes kaki, stukje selder, 1 sneetje Parmaham, bieslook, EVO, 12 sneetjes brood, 24 rozijntjes, zout, grana padano

Verwarm de oven voor op 200°C
Vinaigrette: meng in een kom een fijn versneden sneetje Parmaham, de fijn gesneden rozijntjes, fijn gesneden bieslook en selder, zout, EVO,

Gril de sneetjes kaki in een hete (gril)pan, 1à2 minuten
Rooster de sneetjes brood in de oven +/- 3 min

Leg op elk sneetje brood een plak kaki, giet de vinaigrette over de kaki, bestrooi met de grana padano

 

GEMARINEERDE EN GEGRILDE GARNALEN MET GEGRILDE ANANAS

Ingrediënten: 12 garnalen, EVO, zout en peper, 12 blokjes ananas, lepeltje honing, verse tijm, pijnappelpitten, pz- satestokjes

Maak de garnalen schoon. Pel ze en haal er het darmkanaal uit.

Laat de garnalen marineren met “genoeg” EVO, tijm, zout en peper.
Snij de ananas in dunne plakjes en snij de kern er in rondjes uit. Steek een ronde of een vierkante vorm uit de ananas
Bestrijk de plakken ananas met wat EVO. Rooster ze aan beide kanten. Rooster ook de garnalen.
Rijg aan elk stokje een rond plakje ananas, een garnaal en bestrooi met pijnappelpitten en werk af met wat honing.

 

GARNALENTARTAAR MET MOZZARELLA
Ingrediënten: 15à20 garnalen, citroenschil, EVO, zout en peper, 1 mozzarella van buffelmelk

Maak de garnalen schoon. Hak ze fijn en laat marineren met EVO, zout en peper.
Doe de mozzarella met een lepel water en een lepel EVO  in een maatbeker en mix (met een staafmixer)  tot een lekkere crème.  Bewaar de mozzarella crème in de koelkast.
Schep op elke hapjeslepel een beetje mozzarella crème en een beetje garnalentartaar, rasp een beetje citroenschil erover
en werk af met druppels EVO

  

EIEREN MET TRUFFEL

Ingrediënten:2 eieren, boter, truffel, zout

Laat in een pannetje de boter smelten. Bak er spiegeleitjes in. Kruid met zout. Leg ze vervolgens op een voorverwarmde bord. Werk af met geraspt truffel en serveer met een sneetje brood.


 

RUNDERCARPACCIO MET TRUFFEL
Ingrediënten: contrefilet rundvlees Razza Piemontese, extra vierge olijfolie, zout en peper, citroen, granapadano, truffel.

Koop een lekker stuk contrefilet, snij in dunne sneetjes en hak het verder nog wat met het mes.
Meng het vlees met citroensap, olijfolie, zout, peper, een teentje knoflook. Laat het vlees rusten gedurende minstens 30 minuten. Verwijder het teentje knoflook. Verdeel  in porties en serveer met een flink deel  geraspte truffel  en met wat grana padano kaasschilfers

 

 

APPELIJS MET KANEEL EN GRANOLA